top of page
Wandelcoaching, Natuur, Persoonlijke groei

5 weekse cursus in de natuur

In contact met jezelf

In Groepsverband

Heb je het gevoel dat je niet jezelf kunt zijn in deze volle maatschappij waar van alles "moet"? Begrijpen anderen niet hoe jij je echt voelt? 

In een groep van gelijkgestemden onderzoeken we 5 weken lang wat je bezig houdt. Daar mag je WEL helemaal jezelf zijn. Door middel van wandelen, meditatie en verschillende oefeningen kom je weer tot jezelf. Een cadeautje! Even echt tijd voor jou. Omdat je dit verdient en hard nodig hebt.

DSC07378.JPG

Jij mag er helemaal zijn, zonder maskers.

Mijn naam is Mariska. Ik weet hoe eenzaam en onbegrepen je jezelf kunt voelen als niemand snapt hoe het met je gaat. Zelf hield ik mijn gevoelens angstvallig verborgen voor de buitenwereld. Uit schaamte, uit angst voor de reacties en ook omdat ik niet wilde toegeven dat het me niet lukte, dat ik me niet goed voelde. Als ik dat zou toegeven voelde alsof ik gefaald had. Ik had het idee dat er iets mis met me was, dat ik anders was, en probeerde in alle macht 'binnen het plaatje' te passen. Ik voelde me machteloos en onbegrepen. Ik kropte alles op.  Ik wist dat er wat veranderen moest. Ik wilde vooruit maar ik wist nog niet hoe.

Tijdens mijn coachingsopleiding leerde ik over mijn schaamte en angst heen te stappen en te gaan delen hoe ik me voelde. Ik kwam er achter dat ik het niet alleen hoefde te doen en dat om hulp vragen juist heel krachtig is (al voelde dat in het begin niet zo). Ik kwam met hulp van coaching en meditatie weer in contact met mezelf en leerde hoe ik positieve invloed kon uitoefenen op hoe ik me voelde. Stukje bij beetje kan ik mijn maskers afzetten en echt mezelf zijn, ook bij anderen. Bewegen in de natuur helpt me, nu nog steeds, tot rust te komen en de schoonheid van het leven te zien. Ik heb vrede met mezelf en geniet steeds meer van het leven.

IMG-20190505-WA0054.jpg

Deze cursus is voor jou als je je hierin herkent...

- Je bent gevoelig en snel overprikkeld in gezelschap op feestjes, werk of in een groep. Je bent gevoelig voor sfeer en ook snel moe. Anderen lijken dit niet te begrijpen...

- Je voelt je anders. Je wil niet teveel opvallen en anderen ook niet tot last zijn. Ook heb je het gevoel dat anderen je niet begrijpen. Daarom hou je je in en durf je jezelf niet te laten zien.

- Je hebt vaak het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Misschien heb je zelfs het idee dat het niet uitmaakt wat of hoeveel je doet, het is nooit genoeg. Dit maakt dat je je onzeker voelt en gefrustreerd of boos op jezelf.

- Je bent bang voor de mening van anderen en probeert mensen daarom naar hun mond te praten. Dit gaat je verrassend goed af! Maar eigenlijk weet niemand wie je diep van binnen echt bent.

- Je hebt het prima voor elkaar voor de buitenwereld, maar eigenlijk vraag je je soms af wat je nou eigenlijk zelf wil. Je wil het anders, maar je weet niet wat.

- Je zit veel in je hoofd en piekert regelmatig over allerlei dingen. Je wil anderen niet lastig vallen en durft niet om hulp te vragen. Echt tot rust komen en bij jezelf komen lukt maar zelden.

 Ik heb geleerd dat de eerste stap naar echt geluk is dat je eerlijk leert kijken naar jezelf, vrij van oordelen en regeltjes over hoe het zou moeten zijn.

Het ontwikkelen van een zachte en liefdevolle relatie met jezelf helpt om je gevoelens de ruimte te geven. Ze mogen er zijn. Heel belangrijk hierbij is het ook te gaan delen met anderen.

Dat je leert in een vertrouwde omgeving jezelf echt te laten zien, zoals je werkelijk bent.

Ik weet dat dit een behoorlijke uitdaging kan zijn,  en ik help ik jou hier graag mee. Stapje voor stapje.

20190118_103321.jpg
stilte van de natuur connectie met jezel
IMG-20190505-WA0034.jpg
Freedom - Being Yourself.jpg

Buiten bewegen zonder dat je van alles "moet"

Herken je dat je soms buiten gaat wandelen en dat dit je zo goed doet. Dat je dan denkt, dat was eigenlijk echt even een moment voor mezelf"? Dat is wat deze cursus zo krachtig maakt. 

Door de stilte van de natuur op te zoeken kom je weer dichter bij jezelf. Je gaat ervaren wat er werkelijk speelt. En door het bewegen komt datgene wat vast zit weer op gang. Je leert wat je kunt doen om dichtbij jezelf te blijven, ook in uitdagend situaties.

 

Met "Weer in contact met jezelf in Groepsverband" zet je de eerste stap in het herstellen van de relatie met jezelf.

In vijf weken tijd word je op een liefdevolle luchtige manier gecoacht in de natuur. Je krijgt een introductie in technieken uit de mindfulness, meditatie en psychologie. De technieken kun je heel eenvoudig en praktisch toepassen in je leven. Je komt weer in contact met je gevoel en leert omgaan met emoties. Door de oefeningen in de natuur kom je tot rust. Er ontstaat weer ruimte voor jouzelf. Door het bewegen in de natuur maak je daarnaast gelukshormonen aan. Mooi meegenomen toch?

 

Tijdens de cursus zul je als vanzelf gaan voelen wat jij nodig hebt om de volgende stap te gaan nemen in je leven. 

Ik geloof dat de antwoorden al in jou zitten, maar dat je soms simpelweg te druk bent om de antwoorden te horen of te kunnen begrijpen. 

De kracht van delen

"Waarom zou ik dit doen in groepsverband?" Vraag jij je misschien af. Misschien lijkt het je zelfs wel spannend. Moet ik dan gaan delen? Misschien wil of durf je dat nog niet. Doordat we in een klein groepje aan de slag gaan ontstaat er al snel een vertrouwde, luchtige en ontspannen sfeer. De groep is veilig.

Niets moet, alles mag. Je leert gaandeweg dat je gewoon jezelf mag zijn. Je mag ontspannen. Je mag fouten maken. We zijn immers allemaal maar mens.

En het mooie is: Je staat er niet alleen voor. Je vindt ook heel veel steun bij elkaar en gaat je herkennen in de verhalen van anderen. Je ontdekt: Ik ben niet de enige die hiermee worstelt. Dat kan voelen als een grote opluchting. Jij mag er zijn! Er is nu echt even ruimte voor jou, met alles wat je bij je hebt!

Hoe ziet een sessie eruit?

Elke sessie vind plaats in de rustgevende natuur. De natuur laat je namelijk van alles zien. We maken de combinatie met coaching en je leert praktische tools en vaardigheden zodat je ook thuis (en na het traject) door kunt gaan met je ontwikkeling. We maken hiervoor gebruik van oefeningen uit de Mindfulness, Psychologie en lichte beweging zoals wandelen. Elke week heeft een nieuw thema waarmee we aan de slag gaan met behulp van vragen en opdrachten. De oefeningen sluiten hier mooi bij aan. Elke week krijg je het cursusmateriaal van die week per mail toegestuurd zodat je het nog eens kunt nalezen en hier thuis verder mee aan de slag kunt gaan. Zo leer je jezelf steeds beter kennen, stapje voor stapje.

Het vijf weken traject is een introductie, zodat jij kunt ervaren wat het voor je doet. Na afronding van de vijf weken ontvang je een certificaat en is het mogelijk om door te stromen naar het vervolgtraject van 10 weken.

Mooie reactie van een deelnemer:

Het traject heeft me goed geholpen. Ik luister beter (opener) naar anderen, het stemmetje: “weet ik al”, “schiet ik niks mee op”, etc.. is minder aanwezig of ik ben me er bewuster van. Het lukt me vaker om de draad weer op te pakken, als ik vastloop op een dag. Dat is fijn! Ik overleg constructiever met mijn man en ga vaker de dialoog aan met mezelf. Een paar keer heb ik mogen ervaren dat de druk op mijn voorhoofd minder is, dat ik me meer mezelf voel etc. Fijn!

IMG-20190113-WA0006-01.jpeg

Dit is wat je geleerd hebt na de cursus:

- Je weet wat je kunt doen als er uitdagende situaties zijn in je leven. Mocht je toch een keer uit balans raken dan kun je sneller de draad weer oppakken. Je mentale veerkracht groeit. Daarnaast ben je ook veel bewuster van jezelf en wat jij op dit moment nodig hebt! 

- Je kunt liefdevoller naar jezelf kijken en beter je grenzen aangeven. In plaats van dat je het gevoel hebt dat je gefaald hebt kun je nu ook zien: "ok, ik heb mijn best gedaan en ik heb hiervan geleerd. Volgende keer beter!". Je vertrouwt meer op je intuïtie en voelt sneller wat voor jou wel en niet goed voelt. Je kiest echt voor jezelf.

- Je ervaart meer ruimte en ontspanning. De druk is "letterlijk" van de ketel! Je voelt je minder opgejaagd. Je weet nu ook hoe het voelt, om echt een moment voor jezelf te nemen.

- Je durft om hulp te vragen en jezelf opener op te stellen. Je beseft: Ik sta er niet alleen voor. Het voelt niet meer als falen om om hulp te vragen, maar juist als een kracht. Je durft jezelf te laten zien zoals je bent.

Let today be the start of something new

Praktische info
Het 5-weekse traject bestaat uit 5 sessies van ongeveer 1,5 uur. Elke week heeft een ander thema. Na afronding van dit traject is het mogelijk door te stromen naar het vervolgtraject van 10 weken. De groepen bestaan uit 4-6 deelnemers om een vertrouwde sfeer te kunnen waarborgen.
 
Waar: De Keizer eten en drinken, Postelseweg 88 Eersel (locatie kan afwijken)


Vind je de stap nog te groot en wil je de cursus niet in groepsverband volgen maar alleen? Neem dan contact op dan bespreken we de mogelijkheden.


Wanneer start de volgende cursus?
Momenteel staan er geen cursussen gepland. Wel is het mogelijk een intensief 1-1 begeleidingstraject aan te vragen. Je wordt hierbij intensief begeleid tijdens 1-1 afspraken, telefonisch en via whatsapp. Het traject is volledig op maat en wordt volledig afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkelvragen.

Interesse? Neem alvast contact op.
I

Ben jij klaar voor een nieuwe stap in je leven?

Meld je dan aan voor de 5-weekse introductie op In contact met jezelf in groepsverband. Dit kun je doen door het invullen van onderstaand formulier. Je ontvangt binnen één week een reactie op je bericht.

 

Mariska Steerneman
Aanmeldformulier 
Door het versturen van dit aanmeldformulier ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en
privacy verklaring van MoveTogether. Je gegevens zullen nooit aan derden worden verstrekt.

Bedankt voor je aanmelding! Ik neem contact met je op.

Vragen waar je misschien antwoord op wil

Wat als ik een keer niet kan?

Dat kan natuurlijk gebeuren! Weet je nu al dat je niet kunt? Neem even contact met me op. Dan kijken we naar een andere mogelijkheid.

Wat moet ik meenemen?

Eigenlijk alleen jezelf! Pas wel je kleding aan aan het weer en neem eventueel een flesje water mee. Stevige wandelschoenen zijn misschien ook wel handig.

Ik weet niet of ik dit wel aankan met mijn gezondheid, wat nu?

De sessies zijn eigenlijk heel rustig! We wisselen stukjes theorie en coaching af met lichte beweging zoals wandelen. Wil je even overleggen of dit bij je past? Laat het me dan weten en neem even contact op, dan bekijken we je persoonlijke situatie. 

Wat als het regent of slecht weer is?

In principe gaan de sessies gewoon door. De natuur werkt net zoals bij mensen: de ene keer is het zonnig, dan regent het juist. Het is allebei nodig: zon en regen zijn beide nodig om de natuur te laten groeien. Ook in jouw leven zijn alle emoties nodig om te kunnen groeien! Je zult zien dat het weer precies is zoals het moet zijn voor die avond. Daarnaast is het goed om te onderzoeken wat slecht weer bijvoorbeeld bij jou raakt. Over het weer heb je geen controle, maar dat heb je over meer dingen in het leven niet. Goede regenkleding aan, stevige schoenen en dan gaan we ervoor! Tenzij het echt slecht weer wordt, dan laat ik je van te voren weten dat de sessie niet doorgaat. Indien een sessie niet doorgaat, informeer ik jou daar dus over.

bottom of page