top of page
  • mariskasteerneman

Elke Generatie telt


Ik kijk met veel genoegen terug op mijn laatste presentatie over het belang van bewegen, die ik begin november mocht verzorgen voor de Gepensioneerdenvereniging in Oss.😊

Ruim 250 ouderen waren aanwezig op de 'terugkomdag' waar ik mijn visie mocht delen over het recept om gelukkig en gezond oud te worden. 👩‍🦳👴


Eens in de zoveel tijd wordt ik weer gevraagd om mijn verhaal te doen voor een groep ouderen en het is iets geworden waar ik altijd met veel plezier naar uitkijk.Het valt mij op dat er na afloop altijd ouderen naar mij toekomen om te vertellen hoe goed ze al bezig zijn, alsof ze aan het vissen zijn naar een complimentje. Ik zag onderstaande foto's en besefte me dat dit het misschien is: Jarenlang heb je een bijdrage geleverd aan de maatschappij, je stelt iets voor, haalt voldoening uit je werk en krijgt misschien ook wel aanzien vanuit de maatschappij. Dan word je een dagje ouder. Je gaat met pensioen, doet het wat rustiger aan tot het moment dat zelf het vrijwilligerswerk je niet meer lukt. Je waarde in onze maatschappij verdwijnt. Of, in ieder geval: Zo voelt dat misschien voor de omgeving en ook voor jouzelf.


Ik geloof dat wat ons als mensen drijft, is het hebben van een doel in het leven, een reden om ons bed uit te komen. Ook geloof ik dat elke generatie iets te bieden heeft en zijn eigen rol vervult in onze samenleving. Onze ouders en grootouders zijn degene die ons hebben grootgebracht. Ook al zijn we het niet altijd met ze eens: Aan hen danken we ons bestaansrecht. Zij zorgden voor de legacy waar wij weer op kunnen verder bouwen. En nu nog steeds kunnen ouderen van grote waarde zijn. In de meeste culturen hebben de wijze dorps-oudsten nog steeds het meeste aanzien. Ga eens na voor jezelf: Welke waarde vervullen jouw (groot)ouders in jouw leven?


De volgende keer dat je op bezoek gaat bij je bejaarde (groot)ouders, geef ze eens een complimentje: vertel ze wat voor waarde ze toevoegen in je leven, hoe ze jou inspireren en wat je van ze hebt geleerd. Spreek je waardering voor hen uit.

Wacht niet met ze te eren tot ze er niet meer zijn.


Ik beloof je: Hiermee maak je voor hen echt een groot verschil!


Veel liefs❤️, Mariska


Ps: Voor de volledige fotoreportage van Tom Hussey ga naar:


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page